Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Motor rijbewijs

Motorrijden is ultieme vrijheid. Jij en de weg. Genieten van de omgeving. Genieten van de frisse lucht, de zon op je lichaam en de wind langs je heen. Rijden op een motor is een beleving op zich. Maar motor rijden is heel iets anders dan een auto. Het is daarom belangrijk dat je een goede rijopleiding volgt. Mede voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Goede kleding is zeer aan te raden. Bij ons kun je gedurende je motorrijlessen gratis een helm en goede kleding lenen. Ben je in het bezit van het theorie certificaat en/of een rijbewijs B, dan vervolg je je lessen al snel naar de openbare weg. Je KNMV gediplomeerd rij-instructeur rijdt altijd achter je aan op de motor. De lesmotoren zijn Kawasaki ER6-N met ABS en een Honda CBF125.

Examens

Voor het behalen van het motorrijbewijs dient u 3 keer examen te doen. 1 theorie en 2 praktijk examens. Het theorieexamen is 1,5 jaar geldig.

Voor het praktijk examen dient u eerst het examen voertuigbeheersing(AVB) te halen voordat u het examen verkeersdeelneming(AVD) kan doen. Het AVD examen is afrijden op de openbare weg. U dient dan in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat en een voldoende uitslag AVB.

Toekomstige motorrijders die tussen de 18 en 20 jaar zijn, beginnen altijd met de lichtste categorie.125cc, max. 11kw (A1).

Categorieën

Tussen 20 en 24 jaar kunnen beginnen met de tussencategorie, max 35kw (A2).

Ouder dan 24 jaar kan direct met de zwaarste categorie starten, meer dan 35kw (A).

Na 2 jaar in het bezit te zijn van categorie A1 of A2, kan eventueel een zwaardere categorie behaald worden middels een zogenaamd “getrapt” examen, dit is slechts één examen, waarin twee bijzondere verrichtingen getoetst worden.

Tarieven

Proefles motor 1 uur € 25,00
Rijles (per uur) € 49,00
Examen AVB (voertuigbeheersing) € 170,00
Examen AVD (verkeersdeelneming) € 270,00
Theorieexamen € 47,00
10 uren leskaart € 450,00

Pakketten motorrijles

Motorpakket-15 A € 1075,00
  • 15 uur motor rijles 
  • Examen AVB (voertuigbeheersing)
  • Examen AVD (verkeersdeelneming)


Motorpakket-20 A € 1299,00
  • 20 uur motor rijles 
  • Examen AVB (voertuigbeheersing)
  • Examen AVD (verkeersdeelneming)

Voordat u mag afrijden, moet u een gezondheisverklaring invullen bij het CBR. Onder vindt u de link hiervoor.

Gezondheidsverklaring

Schrijf je in!

 

 
 
Copyright © 2021 Rijschool Collewijn
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren